SemesterFall Semester, 2019
DepartmentIMBA Program, First Year IMBA Program, Second Year
Course NameCorporate Social Responsibility and Ethics
InstructorLIN YEH-YUN
Credit1.0
Course TypeRequired
Prerequisite
Course Objective
Course Description
Course Schedule

Day 1: September 21, Saturday


















































9:00 – 9:10



Preparation



Section



9:10 – 12:00



[180 minutes]



Fundamentals of corporate social responsibility



(Prof. Yung Ming Shiu)



A



12:00 – 13:30



Lunch break



 



13:30 – 14:00



[30 minutes]



Group discussion for Case 1



B



14:00 – 15:30



[90 minutes]



Case # 1



(Professor Yung Ming Shiu)



15:30 – 15:40



Break



 



15:40 – 16:10



[30 minutes]



Group discussion for Case 2



C



16:10 – 17:40



[90 minutes]



Case # 2



(Professor Lynette Chou)



17:40 – 18:00



Course wrap-up



 




 



Day 2: September 22, Sunday














































9:00 – 9:10



Preparation



Section



9:10 – 12:00



[180 minutes]



Case # 3



(Professor Sonia Lo)



D



12:00 – 13:30



Lunch break



 



13:30 – 14:50



[80 minutes]



Group activity: sustainability value ranking



(Professor Carol Lin)



E



14:50 – 15:00



Break



 



15:00 – 15:30



[30 minutes]



Group discussion for Case #4



F



15:30 – 17:00



[90 minutes]



Case # 4



(Professor Carol Lin)



17:00 – 17:30



Course wrap-up



 



Teaching Methods
Teaching Assistant
Requirement/Grading

Attendance: 40% (each section, course assistant’s record)



Per section, 3 points will be deduced whenever students show up late or depart early.



7 points will be deducted when students miss/skip one section (lecture or case discussion).



 



Participation: 30% (lecture + case discussion, course assistant’s record)



Course assistant will record the number/frequency of class discussion per student per section. The maximum number of participation per student per section is five times. If you have reached five times of speak per section, please kindly give the chance of expression to other students.



 



Reflection write-up: 20% (Day 1, Prof. Yung-Ming Shiu)



Students must submit one page write-up to document their learning reflection on the first day’s section. The due for write-up is 11:59 PM on that day. Please send the write-up with name and student id in a PDF file to yungming@nccu.edu.tw. Grade will be negatively affected for late submission. Please see the last page for the rubric for reflection write-up.



 



Values ranking presentation & Case #3 participation: 10% (Day 2, Prof. Carol Lin)



Grading will be based on values ranking presentation (team) and the quality of individual participation in Case #3 discussion.


Textbook & Reference
Urls about Course
Attachment